Afroman gör en UHF-oscillator från en potatis

om du någonsin har arbetat med Basic Logic Gates, det finns en bra chans att du vid något tillfälle har byggt en ringscillator från en inverterkedja. Med tillägg av ett motstånd och en kondensator kan du enkelt göra en fyrkantig vågoscillator upp i MegaHertz-sortimentet med standard logiska chips.

[Afroman] fick några ganska speciella logikchips, från ett oväntat namngivet företag, potatis halvledare. De specialiserar sig på att göra versioner av den gemensamma 74-serien logik som krossa den normala 100 + MHz-barriären av de snabbare konventionella 74-seriens chips och förlänga sin bandbredd upp till över 1 GHz. Genom att använda en av sina 74GU04-delar, gjorde han en ringscillator som endast sträckte sig på de stridiga kapacitanserna hos sina grindingångar för sin tidpunkt, och medan han inte lyckades uppnå en GHz måttde han den på ca 373 MHz. Han tittade på en spektrumanalysator, och som du kan förvänta dig av en logik krets hittade starka övertoner i GHz-sortimentet.

Nu brukar det finnas inga nyheter i någon som gör en ringsoscillator med 7404. Det skulle verkligen inte vara ett hack med en 74ls eller 74hc-del. Men den här potatisdelen är tillräckligt ovanlig att den borde ha lite uppmärksamhet i sig. När allt kommer omkring är vi inte vana vid logiska chips som kan fungera vid sådana frekvenser.

Vi har lagt sin video under pausen. Samtidigt gör Potato Semiconductor-webbplatsen en intressant bläddra och visar att det finns gott om livet kvar i den ärafulla 74-serien.

Vi har presenterat Afroman många gånger tidigare, mycket nyligen med en grundläggande strömomriktare krets och en liten FM-sändare. Vi ser fram emot mycket mer från denna produktiva källa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Easy Multi-Touch TableEasy Multi-Touch Table

[2Bigbros] Sätt upp en instruktion på hans multi-touch bordsbyggnad. Det är en bra setup, med hjälp av den gemensamma frustrerade övergripande interiörreflektionstekniken för beröringsavkänning. Tinkermans metod användes för själva skärmen,